caves i vins

masiaseglexvrovellats

Gran Reserva Masia Segle XV Brut Nature

Denominació d’origen: Cava

Criança mínima: 84 mesos 

Exclusivament de vinyes pròpies veremades a mà.

Cupatge: 36% Macabeu, 50% Xarel·lo, 9% Parellada i 5% Chardonnay. Es va aconseguir un perfecte ensamblatge entre les varietats tradicionals -que li atorguen elegància- i la Chardonnay, que li aporta el toc fruital, potencia les aromes i arrodoneix el buquet.

Temperatura de servei: de 6ºC a 8ºC

Característiques organolèptiques: Color groc palla pàlid brillant. Bombolla minúscula, abundant i d’un rosari molt fi, regular i persistent. Molt net, potent i clàssic en nas. Aromes fines de llarga criança, sobre pòsit amb fons de fruita, amb delicades notes de brioixeria i reminiscències de certs tocs fumats i torrats. Saborós i suau en boca, molt equilibrat i intens en sabors. És elegant i lleuger encara que amb cos, que aporta una acidesa molt equilibrada. Via retronasal àmplia i complexa.

Maridatge: Excel·lent com a aperitiu i per prendre’l sol, per la seva distingida personalitat. A més, combina bé amb foies, peixos blancs, fumats suaus, carpaccios, rosbif i aus.

Reserva limitada i numerada en ampolles de 75 cl. La seva limitada producció s’obté d’unes vinyes situades en un sector de la finca a 500 m. d’altitud el micro-clima confereix unes característiques especials a aquest “CRU”. Com millésimé, s’elabora només en anys de collites excepcionals.