Rovellats aconsegueix el segell Biosphere, per les empreses compromeses amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic

Rovellats Biosphere

El passat 28 de juny Cava Rovellats va rebre el distintiu de certificació Biosphere, turisme sostenible i responsable al bonic edifici històric de la Llotja a Barcelona. Va ser un honor compartir aquest moment amb les diferents empreses i entitats del territori del Penedès juntament amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès.

El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona.

Des del 2017 el Consorci de Promoció Turística del Penedès és l’ens gestor territorial del Compromís Biosphere al Penedès. Aquest compromís vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions. Un programa que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

Enguany, els establiments i entitats han seguit treballant de valent per aplicar els diferents manuals i garantir un compliment de la metodologia per a la qualitat i sostenibilitat dels seus serveis turístics. Així doncs, a més a més de la certificació Biosphere de les ciutats de Vilafranca del Penedès, Sitges i Calafell, una seixantena d’establiments i entitats participen actualment del programa Biosphere i aquesta és la millor mostra de compromís per part dels agents de la destinació tant públic com privats. A la Destinació de Barcelona son un total de 844 establiments certificats.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Les empreses que obtenen la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curiós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.

El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament turístic, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, on el Penedès també hi és present.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *